Universitat Rovira i Virgili

Transferència a empresa

iSens ha desenvolupat mètodes ràpids de control de qualitat mitjançant un nas electrònic, en col·laboració amb cellers i consells reguladors de diverses denominacions d'origen estatals. El grup ha participat en projectes de recerca sobre la caracterització d'aromes en components bioactius i d'agents contaminants i residus en aliments.

Per respondre a les demandes dels professionals del sector agroalimentari, el grup està preparat per traslladar els resultats de la investigació a la pràctica real:

  •   Desenvolupament a petició de nous mètodes cromatogràfics d'anàlisi d'aliments.
  •   Anàlisis específiques d'aliments i vins.
  •   Caracterització d'aromes en aliments mitjançant cromatografia de gasos amb detecció olfactomètrica (GCO).
  •   Control de qualitat mitjançant el nas electrònic.
  •   Seminaris i cursos d'especialització en l'àmbit de la química analítica i agroalimentària. Formació continuada.
  •   Assessorament tècnic i normatiu en anàlisi agroalimentària.

Tots aquests serveis s'ofereixen en el marc de la Unitat d'enologia de la Xarxa de Tecnologia dels Aliments de Referència de la Generalitat de Catalunya (XaRTA), a la qual pertanyem des de la seva fundació i on ens encarreguem de la subunitat analítica. La Fundació Universitària Rovira i Virgili (FURV) té la gestió de contractes i convenis.

Convenis de transferència

  • Títol del projecte: Activitats de modelatge i predicció de components del cànem a partir de mesures amb espectroscòpia NIR (CAÑANIR)
  • - Responsable de projecte: Dr. Ricard Boqué
  • - Empresa col·laboradora: VALENVERAS S.L.
  • - Data de vigència del projecte: des de gener de 2023 fins a l'actualitat
  • Títol del projecte: Desenvolupament d'un alcohol texturitzat - Etapa 2 (RICART-2)
  • - Responsable de projecte: Dra. Olga Busto i Dra. Silvia de Lamo Castellví
  • - Empresa col·laboradora: RICART, S.L.
  • - Data de vigència del projecte: des de novembre de 2017 fins a maig de 2018
  • Títol del projecte: Desenvolupament d'un alcohol texturitzat - Etapa 1 (RICART-1)
  • - Responsable de projecte: Dra. Olga Busto i Dra. Silvia de Lamo Castellví
  • - Empresa col·laboradora: RICART, S.L.
  • - Data de vigència del projecte: des de desembre de 2016 fins a març de 2017
  • Títol del projecte: Comparació de perfils cromatogràfics de mostres de tonyina en oli d'oliva organolèpticament òptimes i defectuoses (ANFACO - BONITO: diferències perfil cromatogràfic)
  • - Responsable de projecte: Dra. Laura Aceña
  • - Empresa col·laboradora: ANFACO
  • - Data de vigència del projecte: des de maig de 2016 fins a juny de 2016
  • Títol del projecte: Anàlisi del procés de maduració dependent de l'envasat per a tonyina clara en oli de gira-sol i efecte del procés d'elaboració tradicional vs. altes pressions (ANFACO - TONYINA: prova de maduració envasos i efecte procés elaboració)
  • - Responsable de projecte: Dra. Laura Aceña
  • - Empresa col·laboradora: ANFACO
  • - Data de vigència del projecte: des de juliol de 2014 fins a març de 2015
  • Títol del projecte: Anàlisi perfils cromatogràfics mostres de tonyina en oli: prova Tª esterilització i prova % AOV (ANFACO - TONYINA OLI: prova Tª esterilització i % AOV)
  • - Responsable de projecte: Dra. Laura Aceña
  • - Empresa col·laboradora: ANFACO
  • - Data de vigència del projecte: des d'octubre de 2013 fins a abril de 2014
  • Títol del projecte: Anàlisi comparatiu de perfils cromatogràfics en mostres de tonyina en oli (ANFACO - TONYINA OLI)
  • - Responsable de projecte: Dra. Laura Aceña
  • - Empresa col·laboradora: ANFACO
  • - Data de vigència del projecte: des de novembre de 2012 fins a abril de 2013
  • Títol del projecte: Anàlisi comparatiu de perfils cromatogràfics en mostres de tonyina (ANFACO-ATUN NATURAL)
  • - Responsable de projecte: Dra. Montserrat Mestres
  • - Empresa col·laboradora: ANFACO
  • - Data de vigència del projecte: des de maig de 2012 fins a juliol de 2012
  • Títol del projecte: Verificació de la no alteració de les propietats organolèptiques de la cervesa (AB-BIOTICS)
  • - Responsable de projecte: Dra. Olga Busto i Dra. Montserrat Mestres
  • - Empresa col·laboradora: DAMM / AB-BIOTICS
  • - Data de vigència del projecte: des de novembre de 2010 fins a maig de 2012
  • Títol del projecte: Aïllament, caracterització i aprofitament de fraccions volàtils en matrius alimentàries naturals (LMN)
  • - Responsable de projecte: Dra. Montserrat Mestres
  • - Empresa col·laboradora: Morella Nuts, S.A.
  • - Data de vigència del projecte: des de gener de 2008 fins a gener de 2010

|Alt imatge columna dreta|