Universitat Rovira i Virgili

Recerca

|Alt imatge central|

El nostre grup de recerca s'enfoca en la millora de la qualitat alimentària, amb especial èmfasi en el sector enològic a causa de la nostra vasta experiència en el camp. Ens dediquem a desenvolupar especificacions que impulsin el valor agregat dels aliments, posicionant-los en el mercat amb criteris objectius.

Implementem rigorosos mètodes d'anàlisis que proporcionen resultats de confiança i concordes amb els nostres objectius. Comptem amb un ampli domini en tècniques cromatogràfiques i de tractament de la mostra, habitualment útils com a referència en el desenvolupament dels mètodes ràpids d'anàlisis en el qual ens hem especialitzat en els últims anys, havent estat pioners en l'aplicació d'un nas electrònic basat en la tècnica HS-MS per al control de les aromes dels aliments.

Un altre dels nostres punts forts és l'aplicació de la cromatografia de gasos amb detecció olfatométrica (GCO) en la caracterització sensorial d'aliments com el vi, la cervesa, l'oli, l'aigua, la tonyina i la fruita seca, entre altres. Aquestes tècniques, en conjunt amb un panell electrònic de tast, han estat àmpliament reconegudes i valorades en el sector.

Recentment, ens hem especialitzat en la implementació de tècniques ràpides basades en la espectroscopía infraroja per al desenvolupament de mètodes d'anàlisis en aliments. Hem dut a terme estudis en mostres com a nectarines, oli, raïm i fermentacions, emprant tant la espectroscopía d'infraroig pròxim (NIR) com la d'infraroig mitjà (MIR). A més, hem adaptat tècniques d'anàlisis de dades multivariants per a construir models de predicció i estudiar els efectes que afecten els processos de maduració i fermentació.

Paraules Clau