Universitat Rovira i Virgili

Olga Busto

Professora d'Universitat

Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, l'any 1990 i i doctora per la Universitat Rovira i Virgili el 1996. Des de 1991 Olga Busto imparteix docència en el camp de la química analítica a la Facultat d'Enologia de la URV i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química. Va obtenir la plaça de Professora d'escola univesitària al 1992 i és titular d'universitat des de l'any 2002. La seva recerca es centra principalment en el control i la millora de la qualitat dels aliments. Ha contribuït al desenvolupament d'un panell sensorial de tast basat en tècniques d'anàlisi instrumental i actualment col·labora en l'aplicació de tecnologies de control analític de procès (PAT) en el control de la producció de fruita, en el marc d'un projecte interdisciplinar en què es pretén desenvolupar nous aliments amb elevat valor afegit i un mínim processat mitjançant tecnologies innovadores i sostenibles.

La seva recerca es tradueix en més de 100 articles ISI, nombrosos capítols de llibres i articles de divulgació científica, i més de 150 contribucions a congressos i conferències. Ha estat molt activa col·laborant amb les indústries principalment de l'àmbit alimentari. Des de l'any 2010 al 2021 va ser Vice-degana de la Facultat d'Enologia i, com a tal, membre de la Junta Directiva de la Plataforma Tecnológica del Vino.

ORCID ID: 0000-0002-2318-6800

olga.busto(ELIMINAR)@urv.cat

|Alt imatge columna dreta|